دکتر علیرضا بابایی

همه چیز درباره بلفاروپلاستی

پلک های سنگین و افتاده چهره را غمگین و خسته نشان می دهد. این پدیده اغلب با افزایش سن رخ می دهد و پیری را تشدید می کند. بلفاروپلاستی به عنوان یک راه حل جراحی موثر برای جوانسازی ظاهر و به طور کلی صورت، اصلاح سیاهی و کیسه های ناخوشایند زیر چشم انجام می شود.

بلفاروپلاستی چیست؟

بلفاروپلاستی اصطلاح پزشکی برای جراحی پلک است. هدف از این عمل جراحی کاهش پوست یا چربی اضافی است که چشم را سنگین می کند. جراحی می تواند پلک بالا یا پایین یا هر دو قسمت را به طور همزمان در بر گیرد.

تکنیک بلفاروپلاستی بر اساس برداشتن قسمتی از پوست اضافی به منظور سفت کردن پلک های تحت درمان است.

در پلک های فوقانی، افتادگی پوست کشیده می شود تا در هنگام خم شدن چشم، پوست صاف شود. عمل بر روی پلک پایین شامل از بین بردن پف و گاهی سیاهی دور چشم است که احساس خستگی مداوم را به چهره شما می دهد.

بلفاروپلاستی

چرا و چه زمانی بلفاروپلاستی انجام دهیم؟

عوامل متعددی می توانند باعث افتادگی پوست اطراف چشم شوند که با افزایش سن شروع می شود. استعدادهای ژنتیکی، کار طاقت فرسا یا قرار گرفتن طولانی در معرض نور خورشید نیز می تواند منجر به افتادگی پلک شود. اگر درمان‌های زیبایی نتواند بر افتادگی پلک و حلقه‌های سیاه غلبه کند، بلفاروپلاستی یک روش جراحی سبک است که راه‌حلی طولانی‌مدت ارائه می‌کند.

این عملیات اصلاح دائمی موارد زیر را ممکن می کند:

  • پوست اضافی و/یا چربی مسئول افتادگی پلک
  • افتادگی و چین و چروک پلک پایین
  • پف کردگی و گاهی سیاهی دور چشم.

واقعاً سنی برای بلفاروپلاستی مشخص نشده است. به عنوان مثال، افراد جوانی که دارای کیسه دائمی زیر چشم هستند که به وجود فتق چربی مرتبط است، می توانند به آن متوسل شوند. البته باید بدانید که از 35 سالگی پلک ها کم رنگ می شوند. ما به طور کلی جراحی را از سن 40 سالگی برای لذت بردن از ظاهری شاداب برای مدت طولانی توصیه می کنیم. نکته اصلی این است که این جراحی را به یک جراح پلاستیک با تجربه بسپارید، زیرا کیفیت کار انجام شده است که نتیجه نهایی رضایت بخش را تضمین می کند.

برخی از نمونه کار های بلفاروپلاستی دکتر علیرضا بابایی: 👇👇

بلفاروپلاستی چگونه انجام می شود؟

قبل از بلفاروپلاستی:

قبل از انجام بلفاروپلاستی، به خصوص اگر سابقه چشمی مانند خشکی چشم دارید، لازم است با یک چشم پزشک مشورت کنید. جراح پلاستیک پلک های شما را معاینه می کند و به خصوص تون آن ها را آزمایش می کند. در صورت عدم وجود موارد منع مصرف، مشاوره با آنالیز پلک ها ادامه می یابد. جراح مناطق مورد نظر را برای ایجاد یک چهره هماهنگ تعیین می کند. هدف مهمتر از همه تغییر ظاهر نیست، بلکه جوان سازی آن است. قرار ملاقات دوم معمولاً برای ارائه دقیق ماهیت جراحی برنامه ریزی می شود.

در حین بلفاروپلاستی:

روش جراحی بسته به اینکه روی پلک بالا کار می کنید یا پلک پایین و حلقه های تیره زیر چشم متفاوت است. در هر صورت عمل دردناکی نیست. برای پلک های فوقانی، هدف سفت کردن پوست با ایجاد یک برش در سطح چین کف دست است. برای به دست آوردن یک نتیجه هماهنگ، پلک ها به طور متقارن درمان می شوند. برای پلک پایین، رسوبات چربی اضافی قبل از سفت شدن پوست برداشته می شود. جای زخم در چین های طبیعی موجود در زیر مژه ها پنهان می شود. بلند کردن پلک های پایین به طور کلی باعث می شود که پاهای کلاغی که در گوشه چشم قرار می گیرند ضعیف شوند.

بعد از بلفاروپلاستی:

بلفاروپلاستی یک روش جراحی کم تهاجمی است که نیازی به اقامت طولانی مدت در کلینیک ندارد. می توان آن را به صورت سرپایی انجام داد و چند ساعت بعد امکان ترخیص وجود دارد. پس از انجام عمل، بانداژ می‌پوشید. بنابراین برای رسیدن به اتاق خود برای استراحت باید همراه باشید. امکان بازگشت در عصر بعد از عمل وجود دارد. در طی چند روز آینده، برای جلوگیری از خشکی چشم، باید پماد آنتی بیوتیک و همچنین قطره های تجویز شده توسط جراح بریزید.

در صورتی که بخیه های استفاده شده برای بخیه قابل جذب نباشد، پس از 4 روز تا یک هفته پس از عمل کشیده می شود. بسته به جراحی ممکن است مقداری کبودی و تورم در اطراف جای زخم ظاهر شود. به مدت 2 تا 3 روز، ممکن است در پلک ها نیز احساس ناراحتی کنید، ناتوانی در بستن کامل پلک ها یا سوزش چشم ها، اما این حالت موقتی و برگشت پذیر باقی می ماند.

نتایج بلفاروپلاستی ✅

برای ارزیابی نتیجه نهایی، باید 3 تا 6 ماه پس از مداخله صبر کنید، یعنی زمان محو شدن کامل اسکارها. نتایج در دراز مدت قابل توجه است، اما همچنین لازم است بدانید که پوست به مرور زمان به پیری ادامه می دهد و ممکن است چروک شدن پلک ها رخ دهد.

دکتر علیرضا بابایی

دکتر علیرضا بابایی

از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال ۱۳۸۰ فارغ التحصیل شدم. ورودی سال ۱۳۵۶ رشته پزشکی دانشگاه تهران هستم که در رشته طب عمومی در سال ۱۳۶۴ با درجه ممتاز فارغ التحصیل شدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا
نمونه‌کار‌های بیشتر...