یکی از چالش هایی که اغلب خانم ها با آن مواجه هستند شیردهی بعد از پروتز سینه است. باوری که وجود دارد این است که پروتز سینه مانع از شیردهی می شوند؛ در حالی که این باور غلط است. شما پس از پروتز سینه نیز می توانید به کودک خود شیر بدهید؛ بنابراین جای نگرانی نیست. پروتز سینه تنها ممکن است میزان شیر تولید را کاهش دهد که اثرات آن به عواملی همچون برش ها، محل قرارگیری پروتزها، میزان حساسیت سینه به پروتز و جای زخم ها بستگی دارد. اگر در این راستا ابهامی دارید مطالعه ادامه این نوشتار می تواند به شما کمک های قابل توجهی نماید. با ما همراه باشید.
آیا شیردهی بعد از پروتز سینه امکان پذیر است؟
این پرسشی است که شاید شما نیز با آن مواجه باشید. در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که بله! اغلب خانم هایی که دوران شیردهی به فرزند خود را پشت سر میگذارند پس از انجام جراحی پروتز سینه نیز می توانند به کودک خود شیر بدهند. این امر به دلیل عدم وارد شدن آسیب به مجرای شیر و فضای مربوط به آن از طریق جراحی پروتز سینه است که می تواند شرایط خوبی را پیش روی شما قرار دهد. در حال حاضر پروتزهای سیلیکونی استفاده بسیار زیادی در سطح کشور دارند و میتوان آن ها را گزینه مناسبی برای این جراحی دانست. با استفاده از این نوع پروتزها می توانید از نشت جلوگیری نمایید.
تاثیر پروتز سینه بر شیردهی
نمی توان گفت که پروتز سینه هیچ تاثیری بر شیردهی ندارد؛ اما عوامل خاصی می توانند میزان اثر این امر بر شیردهی بعد از پروتز سینه را دستخوش تغییر قرار دهند. این عوامل شامل موارد زیر می شوند.
- محل برش جراحی
محل برش بایستی به درستی انتخاب گردد؛ زیرا می تواند بر غدد شیری، اعصاب، جریان خون و مجرای لنف اثرات زیادی داشته باشد. شیردهی بعد از پروتز سینه زمانی کاهش خواهد یافت که برش ها در قسمت های نوک سینه ایجاد شوند. این امر موجب قطع شدن عصب مربوط به واکنش های نوروهورمونی خواهد شد. این عصب ها وظیفه دارند تا شیر مادر را تولید و آزاد سازند.
- محل قرارگیری پروتز سینه
دومین عامل اثرگذار بر میزان شیر مادر بعد از پروتز سینه محل قرارگیری پروتزها است. پروتزها دارای اندازه های متفاوتی هستند و محل قرارگیری آن ها اثرات قابل توجهی بر کاهش و یا افزایش فشار دورن سینه دارد. اگر با قرارگیری پروتز در سینه فشار زیادی به مجرای شیر وارد شود اختلالاتی در جریان یافتن شیر ایجاد می شوند که در نهایت تولید شیر را تحت تاثیر قرار می دهند.
- تورم و جای زخم سینه
زخم های ایجاد شده بر روی سینه ها می توانند موجب سفت شدن و کج شدن سینه ها شوند. این موارد در کنار هم مانع از رسیدن شیر به مجرای شیری خواهند شد. چنین موضوعی از خارج شدن آزادانه شیر از سینه ها جلوگیری نموده و میزان شیر را کاهش می دهد.
- تولید نامنظم شیر
از دیگر عوامل موثر بر شیردهی بعد از پروتز سینه می توان به تولید نامنظم شیر اشاره نمود. در حال حاضر خانم هایی را می توان دید که پس از جراحی با چالش هایی همچون ترشح شیر از سینه ها مواجه هستند. این ترشحات اغلب به دلیل ایجاد ورم سینه پس از پروتز بروز می یابند که می توانند میزان شیر مادر را کاهش دهند.
اقدامات لازم برای شیردهی بعد از پروتز سینه
به منظور افزایش شیر و کاهش اثرات عوامل نام برده بر شیردهی بعد از پروتز سینه لازم است اقدامات بسیار مهمی را انجام دهید. این اقدامات به عنوان مراقبت های بعد از پروتز سینه شناخته می شوند که می توانند بر دوران نقاهت شما اثرات مثبت زیادی داشته باشند. این اقدامات به صورت زیر هستند.
- به مدت 2 هفته بعد از جراحی به هیچ عنوان بر روی پهلوهای خود نخوابید؛ زیرا موجب وارد شدن فشار به سینه ها می شود.
- حتما به طور مرتب داروهای تجویزی و آنتی بیوتیک های خود را مصرف نمایید.
- از انجام فعالیت های سنگین در هفته ابتدایی بپرهیزید. این فعالیت ها می توانند موجب کشش در سینه های شما شوند.
- براساس دستورالعمل پزشک خود تا 12 هفته بعد از جراحی ار سوتین های طبی تجویز شده استفاده کنید.
- از مصرف دخانیات به مدت سه هفته بپرهیزید.
نکات مهم شیردهی بعد از پروتز سینه
برای شیردهی بعد از پروتز سینه بایستی نکات بسیار مهمی را رعایت کنید تا در ادامه با مشکل خاصی مواجه نگردید. این نکات عبارتند از:
- دریافت مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چگونگی شیردهی بعد از پروتز سینه می توانید از مشاورینی که در این زمینه فعالیت دارند کمک بگیرید. این مشاورین تمام مراقبت های لازم بعد از پروتر سینه را به شما اطلاع رسانی خواهند کرد و به واسطه آن ها می توانید با راهکارهای تولید و افزایش شیر پس از پروتز سینه بیشتر آشنا شوید.
- استفاده از شیردوش
شیردوش ها می توانند فرایند شیردهی را سهولت بخشند. همان گونه که می دانید در روزهای ابتدایی تولید شیر بالا است و بایستی این شیر تولید شده دریافت گردد. این شیردوش ها می توانند به شما در شیردهی بعد از پتروز سینه کمک های شایانی نمایند.
- استفاده از مکمل های شیردهی
اگر قصد استفاده از مکمل برای کودکان خود دارید لازم است بدانید که مکمل ها به خوبی می توانند نیازهای کودک شما را برای شیردهی برآورده سازند. به موجب استفاده از این مکمل ها دغدغه خاطر زیادی برای شیر دادن به کودک خود بعد از پروتز سینه نخواهید داشت.
نتیجه گیری
با توجه به مطالبی که بیان شد می توان به این نتیجه دست یافت که شیردهی بعد از پروتز سینه امکان پذیر است؛ اما عوامل خاصی می توانند میزان شیر تولید مادران را کاهش دهند. این عوامل شامل موقعیت قرارگیری پروتزها، محل برش جراحی، جای زخم های سینه و تولید نامنظم شیر می شوند. بدین منظور توصیه می گردد برای جلوگیری از کاهش تولید شیر در این بازه زمانی حتما مراقبت های لازم را به عمل آورید.
سوالات متداول شیردهی بعد از پروتز سینه
آیا استفاده از سوتین های طبی بعد از جراحی پروتز سینه الزامی است؟
سوتین های طبی می توانند مانع از ایجاد هرگونه عارضه ای شوند؛ بنابراین استفاده از آن ها پس از پروتز سینه پیشنهاد می گردد.
ایا میتوان بعد از پروتز سینه به کودک خود شیر داد؟
بله پروتز سینه مانع از شیردهی نخواهد شد؛ اما ممکن است میزان شیر تولیدی را کاهش دهد.
پروتز سینه چه اثراتی بر شیردهی دارد؟
اثرات پروتز سینه بر شیردهی به عوامل مختلفی مانند محل برش ها، محل قرارگیری پروتزها، حساس شدن سینه ها و جای زخم ها بستگی دارد.